В САЩ създадоха дрон, който се носи на китката

В САЩ създадоха дрон, който се носи на китката

В САЩ създадоха дрон, който се носи на китката

Трима американци създадоха прототип на безпилотно летящо устройство с камера, което е толкова малко, че може да се носи на китката като ръчен часовник.

С него те са сред 10-те финалисти в конкурса на компанията "Интел" за изобретения, които могат да се носят от човек и чрез сливане на дигитално и физическо да променят начина на живот и гледната точка към света.

Екипът на "Никси" (Nixie) е с капитан Кристоф Костал и членове Йелена Йованович и Майкъл Нидермайр.

Кристоф обяснява, че изобретението им представлява дрон с гъвкави рамена, завършващи с миниатюрни двигатели, който е свързан със смартфон или подобно устройство, което човек носи.

"Никси" може да изпълнява две основни операции - да следва човекът, който го е пуснал, докато той се движи, или като бумеранг да се отдалечава, да прави снимки или запис и да се връща.

"Това е първата летяща камера, която можете да носите на тялото си. По ваша команда "Никси" се разгъва и излита. След това прави перфектната снимка от страхотна перспектива, улавяйки момент, който не искате да пропуснете", казват авторите в краткото представяне на продукта си.

Финалистите в конкурса, включващ още такива идеи като достъпна за повечето хора протеза за ръка или тениска с видеокамера, която може да ви покаже какво вижда на терена Лионел Меси например в реално време.

Специалисти и спортисти смятат, че навлизането на подобна видеотехника в спорта може да предизвика малка революция в медиите, отразяващи спортни събития.

 

 

Източник: Дневник

ПРИНТ КОРЕКТ КОМЕРС © 2006 - 2024
Приятен ден и до нови срещи!!!
BGtop