Проблем в iOS 8 може да изтрие документите на потребителите в iCloud

Проблем в iOS 8 може да изтрие документите на потребителите в iCloud

Проблем в iOS 8 може да изтрие документите на потребителите в iCloud

Проблем в iOS 8 може да доведе до изтриването на документи, които потребителят съхранява чрез облачната услуга iCloud. Бъгът е открит от онлайн изданието MacRumors и представлява недоглеждане от страна на програмистите на Apple.

Както предишните версии на iOS и последната има опция за нулиране на всички настройки и връщането им във фабричен вид. Това се прави без да се изтриват данни или файлове на потребителя и обикновено има за цел да реши по-дребни проблеми със системата.

В случая на iOS 8 обаче, функцията всъщност изтрива и документите, които са създадени с приложението iWork и са съхранени в iCloud. Така потенциално потребителят може да остане без документите, които е създал, освен ако не разполага с допълнителни копия на компютър или друго устройство.

Тестовете на изданието са показали, че проблемът действително съществува. След изтриването на файловете от iCloud, те изчезват и от останалите устройства, които са свързани с акаунта. И докато през iPhone и iPad почти няма шанс за възстановяване на данните, ползвателите на Mac OS X Mavericks и Yosemite имат възможност да възстановят файловете чрез Time Machine, ако са активирали тази функция.

За сега Apple няма коментар по темата. Очаква се компанията да пусне ъпдейт, който да коригира проблема. До тогава обаче, не е препоръчително да използва функцията за възстановяване на настройките до фабричен вид.

Източник: Дневник; Фотограф: Yuya Shino

ПРИНТ КОРЕКТ КОМЕРС © 2006 - 2024
Приятен ден и до нови срещи!!!
BGtop